De Rozenhorst

Jan Tooropstraat 1-3-5

3181 HE Rozenburg

De Rozenhorst

De MicroBit

Deze week hebben we met verschillende klassen gewerkt met de MicroBit. Ik mocht een gastles geven in groep 4/5 en vrijdagmiddag zijn we met groep 7a aan de slag gegaan. De MicroBit is een kleine computer met heel veel mogelijkheden. Zo zit er een thermometer in, 25 LED lampjes, een USB aansluiting, een “shake” functie en 2 knopjes. Via een website is het makkelijk om de MicroBit te programmeren en nu bijna iedereen een Chromebook heeft, is het helemaal makkelijk programmeren. Ik heb de kinderen kort laten zien hoe het apparaatje werkt en daarna zijn ze allemaal zelf aan de slag gegaan. Super snel hadden ze door hoe ze naambordjes konden maken, animaties en zelfs muziekstukken! Ik ben trots op jullie! Er werden zelfs 12 cijferige dobbelstenen ontworpen. De MicroBit zit ook in de Maakotheek dozen. Deze hebben het thema Escape Room, ik ben benieuwd hoe die lessen zullen gaan.

Recente berichten