De Rozenhorst

Jan Tooropstraat 1-3-5

3181 HE Rozenburg

De Rozenhorst

Scratch

Voor groep 5a was het SkillsLab bezoek anders dan vorig jaar. Zij mochten nu de hele middag op bezoek komen én met andere materialen werken. Er waren 2 meiden die enthousiast met hun eigen Chromebook aan de slag gingen met Scratch. Dit is een handig programma waarbij je leert programmeren op een hele makkelijke manier. Wij gebruiken ook hulpkaarten om de kinderen een beetje op gang te krijgen, maar de meeste kinderen kiezen ervoor om lekker zelf te testen. Bij het leren programmeren komen er een aantal vaardigheden om de hoek kijken zoals: logisch nadenken, creativiteit, rekenvaardigheden en probleem oplossend nadenken. Ik ben heel trots op deze meiden, want ze hebben de hele middag gewerkt aan hun Scratchproject!

Recente berichten