De Rozenhorst

Jan Tooropstraat 1-3-5

3181 HE Rozenburg

De Rozenhorst

SAM labs

We hebben SAMlabs te leen van www.derekenwinkel.nl. In de groene doos zitten 3 kleinere doosjes met wielen en een soort van interactieve blokjes. Elk blokje kan contact maken met de iPad. Op de iPad maak je een stroomcircuit waarin je elk blokje een functie geeft: het lampje geeft een groene kleur en de wielen draaien bijvoorbeeld met een bepaalde snelheid ‘clockwise’.
Lucas heeft zich afgelopen vrijdag vastgebeten in deze nieuwe uitdaging. Hij heeft verschillende bouwwerkjes gemaakt, een auto laten rijden en heel veel geleerd over de werking van SAMlabs. Het bedienen van de app op de iPad vond hij erg makkelijk. Het bouwen van het autootje was vooral gaaf. Hij miste de andere interactieve blokjes om óók daar iets mee te doen. Eens kijken wat een leerling van de andere groep 8 er van denkt volgende week…
Lucas: mijn complimenten voor het zelf uitvogelen, testen en bouwen met SAMlabs!

Recente berichten