De Rozenhorst

Jan Tooropstraat 1-3-5

3181 HE Rozenburg

De Rozenhorst

Robots in de zorg

Robots kunnen stofzuigen, je kan bij robots inchecken in een hotel, robots vertellen je de weerverwachting, robots maaien het gras, robots leren ons programmeren in het SkillsLab. We zien steeds meer robots om ons heen die ons met van alles helpen. Zo komen er ook steeds meer speciale robots voor in de zorg. In een presentatie, van afgelopen donderdag, zagen de leerlingen van groep 6a dat er een soort “troost-knuffel-robots” zijn, robots die mensen uit bed kunnen tillen, robots waarmee mensen kunnen praten of een spelletje mee spelen en zelfs robots die sportles geven aan bejaarden.
We zijn toen zelf een robot-arm gaan bouwen van Lego WeDo 2.0. Na het bouwen hebben de robot-arm geprogrammeerd. Hij moest iets kunnen vastpakken, maar ook weer kunnen loslaten.
Samen kwamen we tot de conclusie dat de robot-arm handig is, maar eigenlijk aangepast zou moeten worden om hem nog handiger te maken. Misschien iets langer, zodat je niet meer hoeft te bukken. Misschien wielen eronder, zodat de robot ergens heen kan rijden om iets op te halen voor je. Misschien zelfs 2 robot-armen op wielen zodat ook grote dingen opgepakt kunnen worden.
Groep 6 ik ben weer trots op jullie! Jullie hebben goed gebouwd, samengewerkt, super geprogrammeerd en goed nagedacht over de verschillende functies van een robot-arm.

Recente berichten