Beste ouders/verzorgers,

Het is een bijzondere tijd en het is voor iedereen even zoeken naar een goede balans. Om die reden willen we u het volgende meegeven:

Waarschijnlijk heeft u schema’s/roosters gemaakt voor uw kind)eren) en hoopt u dat ze uren leren (d.m.v. het schoolwerk en online oefeningen). Heel fijn dat u als ouders/verzorgers bij wil dragen aan het onderhouden van de kennis van uw kind(eren) en dit ook mogelijk maakt terwijl u tevens (thuis) moet werken. Dank daarvoor, want het is belangrijk om kennis te onderhouden, maar er zijn belangrijkere dingen.

Kinderen kunnen anders reageren dan ‘normaal’ en/of ze zijn misschien moeilijk te motiveren om het huiswerk te maken. Dit is te verwachten onder deze omstandigheden. Waar kinderen behoefte aan hebben, is om zich veilig en geliefd te voelen. Het belangrijkste voor ons is het welzijn van alle gezinsleden, want werk combineren met het opvoeden van kinderen hoeft niet altijd makkelijk te zijn. Weet dan ook dat we ontzettend blij zijn met jullie inzet.

Hoe de situatie er na 6 april uit gaat zien, weten we nog niet. Weet wel dat we er alles aan zullen doen om het beste onderwijs voor onze kinderen te verzorgen. En met jullie hulp gaat dat zeker lukken. U hoeft zich geen zorgen te maken over de achterstand op school. Als we terug zijn in het klaslokaal, gaan we hun koers corrigeren en hen tegemoetkomen op hun niveau. Leerkrachten zijn hier experts in. Bedankt voor de positieve berichten die we al ontvangen hebben, samen komen we er echt wel uit!

Dave van Deursen
Directeur