De Rozenhorst

Jan Tooropstraat 1-3-5

3181 HE Rozenburg

De Rozenhorst

Update maatregelen Corona virus

Beste ouders en verzorgers,

Op dit moment is er niemand op de Rozenhorst (team of leerling) besmet met het virus.

Met dit bericht willen we u graag informeren over hoe we op onze school omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Uiteraard staat bij onze aanpak de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers, en hun familie, voorop.

De RVKO – het schoolbestuur waar onze school onder valt – volgt de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD Rotterdam-Rijnmond. De antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus zijn te vinden op: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden.

Actuele informatie vindt u bij het RIVM, maar een aantal zaken benadrukken we hier graag: • Als u twijfelt over uw gezondheid of die van uw kind, kunt u telefonisch contact opnemen met uw huisarts.

* Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis.

De belangrijkste maatregelen die u voor uzelf en uw kind kunt nemen om besmetting te voorkomen, zijn:
• Regelmatig de handen wassen;
• Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
• Papieren zakdoekjes gebruiken.
• Vermijd het geven van handen

Als er geen gezondheidsklachten zijn, hoeven mensen die terugkeren uit gebieden waar het coronavirus heerst, niet thuis te blijven. Dit geldt ook voor leerlingen. Als iemand in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten), moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts. De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan snel. Check daarom regelmatig de website van het RIVM voor de meest actuele informatie. Uiteraard volgen ook wij de ontwikkelingen op de voet. Als het nodig is, zullen wij u nader informeren. Met eventuele vragen kunt u in de tussentijd altijd bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,

Het team van RKBS de Rozenhorst

Recente berichten